Matematik

Angiv den eksakte værdi af kvadratrødderne

10. november 2014 af Grenådrengen - Niveau: A-niveau

Hvordan skal man finde frem til eksakte værdier, er der nogle formler eller noget? 

Og kan jeg få vist nogle eksempler ud fra opgaverne? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man skal benytte sit kendskab til den lille tabel, som man har lært i grundskolen. Man bør vide, for eksempel, at    144 = 122 , 49 = 72 , osv .

Husk, at man ikke kan uddrage kvadratroden af et negativt tal. Reducer brøkerne og uddrag kvadratrod af tæller og nævner hver for sig.


Svar #2
10. november 2014 af Grenådrengen

Giver e) så 5^2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, e) giver 1 .      e = √((9/25) + (16/25)) = √((9+16)/25) = √(25/25) = √1 = 1 .


Svar #4
10. november 2014 af Grenådrengen

Kan jeg godt lave brøken om til decimaltal f.eks i f?

9/16=0,5625

Kvadratroden= 0,75


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, man kan ikke splitte det op og tage kvadratroden af hver addend under kvadratroden særskilt.

Der gælder generelt, at        √(a+b) ≠ (√a) + (√b) .


Skriv et svar til: Angiv den eksakte værdi af kvadratrødderne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.