Matematik

matemairk

11. november 2014 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem førstekoordiant til røringspunkt for l 

Når vi har denne her ligning: f(x)= 2x^3-15x^2+24x+5 

hvad skal jeg gøre her? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2014 af mette48 (Slettet)

Du skal starte med at skrive hele opgaven, så vi kan se hvilken sammenhæng der er mellem l og f(x).


Svar #2
11. november 2014 af Mie12345678 (Slettet)

En funktion f er givet ved f(x) = 2x3 - 15x2 + 24x + 5. Tangenten til grafen for f i punktet P(5,f(5)) kaldes m. Grafen for f har også en anden tangent l, der går igennem P.

Bestem en ligning for m og bestem førstekoordinaten til røringspunktet for l.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2014 af mathon

   Beregn først
                                 f{\, }'(x)
   dernæst
                                 f{\, }'(5)   og   f(5)
   som indsættes
   i tangentligningen.


Svar #4
11. november 2014 af Mie12345678 (Slettet)

6x^2-30x+24 

hvilke tangentligning mener du? 


Svar #5
11. november 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Er det f`(x0)*(x-xo)+f(x0)? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2014 af mathon

    Ja:
               y=f{\, }'(x_o)\cdot (x-x_o)+f(x_o)

I øvrigt henvises til
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1095988#1540649


Svar #7
11. november 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Så skal jeg indsætte min værdier og sætte ligning lige med 0 og reducere, så får jeg resultat til 5/4 og 5. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. november 2014 af mathon

(5,f(5)) er jo røringspunktet for m.


Svar #9
12. november 2014 af Mie12345678 (Slettet)

er det så forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. november 2014 af mathon

Hvad er din konklusion?
 


Svar #11
12. november 2014 af Mie12345678 (Slettet)

skal jeg indsætte f`(5) og f(5) på x plads 


Skriv et svar til: matemairk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.