Biologi

Osmose

12. november 2014 af maria97p (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen der kan forklare (helt enkelt) hvad osmose er og hvad det går ud på? 

og også hvad semipermeabel betyder? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2014 af mathon

semipermeabel = halvgennemtrængelig dvs gennemtrængelig for små molekyler
                             men ikke gennemtrængelig for større molekyler

Ved osmose forstår man diffusion af flydende eller gasformige mindre molekyler gennem en semipermeabel hinde.

Det osmotisk tryk er et mål for opløsningers tendens til at lade sig fortynde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2014 af Jonas657 (Slettet)

p


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2014 af mathon

Det osmotisk tryk
                                     \pi =\left (R\cdot T \right )\cdot c_{osmo}


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2014 af saxos (Slettet)

Osmose = vands diffusion gennem en halvgennemtrængelig semipermiabel membran

Diffusion = kan være andre molekyler (primært større molekyler.

Dog kan større molekyler, som eks. protein ikke diffundere gennem osmose, da det er små molekyler, som vand, der kan diffundere

Der er forskel på diffussion og osmose. 


Skriv et svar til: Osmose

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.