Matematik

Taylor polynomium

13. november 2014 af maais (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der en rar sjæl som kan vise hvordan denne opgave skal beregnes uden brug af Cas-værktøj, det ville virkelig være en stor hjælp. Opgaven er vedhæftet word filen

Vedhæftet fil: Uge 46.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn sin(a), sin'(a) og sin''(a) for a = 0 og indsæt det i Taylorpolynomiet.

Benyt så restleddet til at vurdere fejlen ved at benytte Taylorpolynomiet af 2. grad for x = 1/10 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2014 af peter lind

Find f(0), f'(0) og f''(0) og sæt det ind i formlen for Taylorpolynomiet

Find restleddet, hvilket medfører at du også skal finde f'''(0)

Brug dette med x=0,1


Svar #3
13. november 2014 af maais (Slettet)

Er der ikke mulighed for at vise hvordan dette skal gøres, da jeg ikke rigtig har et eksempel at gå ud fra når jeg skal løse andre opgaver om taylor polynomier.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2014 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: Taylor polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.