Matematik

Gange med brøker...

15. november 2014 af nannaschmidt452 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg er igang med færdighedsregning og har simpelthendt glemt hvordan man ganger brøker

Det lyder sådan her: 

fem ottende dele ⋅ fire femte dele

på forhånd tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

\small \frac{a}{b}\cdot \frac{c}{d}=\frac{a\cdot c}{b\cdot d}


Svar #2
15. november 2014 af nannaschmidt452 (Slettet)

Tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Tæller gange tæller og nævner gange nævner

5/8 * 4/5 = (5*4)/(8*5) = 20/40 = 1/2


Skriv et svar til: Gange med brøker...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.