Fysik

opdrift

16. november 2014 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

i denne opgave skal jeg beregne opdriften af et legeme med rumfang 20 ml der sænkes ned i vand??

hvordan kan jeg det, når jeg ikke kender densiteten af legemet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2014 af khol (Slettet)

Opdriften er afhængig af den masse der bliver fortrængt (vandet)


Svar #2
16. november 2014 af Ellapigen (Slettet)

så dvs. vands densitet jeg skal bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du skal ikke bruge legemets densitet. Opdriften beregnes med Arkimedes' lov:

Fopdrift = mfortrængt væske * g

Der bliver fortrængt 20 ml vand. Massen af 20 ml vand er ca. 0,020 kg, så opdriften på legemet er

Fopdrift = 0,020 kg * 9,82 m/s2 = 0,20 N

 

 


Svar #4
16. november 2014 af Ellapigen (Slettet)

men hvordan kan jeg så finde ud af denne opgave:

2. beregn densiteten af væsken hvis samme legeme nedsænkes i væsken og vejer 0,25 N?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2014 af khol (Slettet)

Mener du at opdriften på legemet er 0,25 N?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Mangler der ikke nogle oplysninger?


Svar #7
16. november 2014 af Ellapigen (Slettet)

nej, der står vejer hvilket jeg også finder mærkeligt..


Svar #8
16. november 2014 af Ellapigen (Slettet)

men kan man så ikke regne baglæns??


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Ftyngde - Fopdrift = 0,25N   <=>

mlegeme*g - ρvæske*Vlegeme*g = 0,25N

Men vi kender ikke massen af legemet.


Svar #10
16. november 2014 af Ellapigen (Slettet)

men er det ikke bare:

Ft= m*g? så kan den isoleres??


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Hvad er Ft så?


Skriv et svar til: opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.