Matematik

Integralregning

16. november 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har fået at vide at 2 funktioner f og g er bestem ved 
f(x)=2x3,5+x2+10 og 
g(x)= 7x2,5+2x 

om f er en stamfunktion 

Jeg har kun haft en dag om imtergralregning ... 
Jeg tror at man skal intergrer , men ved ikke hvordan man kan integrer dette to funktioner 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Er opgaven, at man skal finde ud af, om f er en stamfunktion til g? Differentiér f, og se om den giver g. Hvis den gør, så er den en stamfunktion til g.


Svar #2
17. november 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

Du kan se opgaven under denne link :

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/121210%20stx123-MAT-B-07122012.ashx

Jeg skal faktisk både lave opgave 5 og 6 - Men jeg har fokus på ogave 6 da opgave 5 er mere svære 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du skal bare differentiere f(x) og konstatere, at f '(x) = g(x). f er derfor en stamfunktion til g.

Opgave 5

Tegn tangenten til grafen i punktet t=50dage. Tangentens hælding er så væksthastigheden til tiden t=50dage.


Svar #4
17. november 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

hvad var ih ? 

Forvirret :/


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Hvad?


Svar #6
17. november 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

skulle jeg ikke integrer ?
hvorfor ligepludslige skal jeg differentiere ?
og hvordan kan jeg differentiere (hvordan kommer det til at se ud )?

skal tangenten til grafen være under det samme tegning på den link ? 
 


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

f(x)=2x3,5+x2+10  <=>

f '(x) = 2*3,5*x2,5 + 2x + 0  <=>

f '(x) = 7x2,5 + 2x

Du ser så, at f differentieret giver g. Dette betyder, at f er en stamfunktion til g. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

I opgave 5 kan du tegne på svararket nederst i opgaven.


Svar #9
17. november 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

Nååh på den måde :O 

OMG! forstår det nu meget bedere - 1000 tak :DDD 

Opgave 5 forstår jeg stadigvæk ikke, men det kan også være lige meget... 
Det er sent om aften (dagen) smutter nu og igen mange tak for hjælpen ^_^


Svar #10
17. november 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

Hvilken tegning i opgave 6 :O ?
Mener du ikke opgave 5 ?


Brugbart svar (1)

Svar #11
17. november 2014 af BadBoyBard (Slettet)

Nummer (5) er nu lidt mere vanskelig at forklare, men husk, at hastighed kan beskrives som en tangent til noget (jvf. differentialregning).

Den eneste måde du kan gøre dette på er ved at tegne en tangent til det punkt, hvor t = 50, og hvor den rette linje kun rører netop det punkt. Når du så har tegnet den rette linje, kan du jo finde dens hældning ved følgende formel: 

[a=\frac{Y_2-Y_1}{X_2-X_1}]

Og hvor (x1y1) og (x2y2) er to nemme og runde punkter, du netop selv vælger. Koordinaterne til disse vil du jo blive i stand til at aflæse via dit koordinatsystem. 

Håber dette giver lidt mening.

Bard


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

#10 Jo, jeg mente opgave 5. Nu har jeg rettet det.


Svar #13
17. november 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

nårh a formlen fra linjer funktion 
Tak skal du have, det vil jeg prøve at lave i morgen ( senere på dagen) 

Godnat og rigtige mange tak skal du have ^_^


Brugbart svar (0)

Svar #14
17. november 2014 af BadBoyBard (Slettet)

O.K. - Helt fint. Selv tak. Bare sig til, hvis der skulle være nogle problemer med det. 

Dit svar kommer nu ikke til at blive helt præcist, men opgaven vil bare have, at du illustrer, hvad en tangent er til en linje. 

Bard


Brugbart svar (0)

Svar #15
17. november 2014 af mathon

#0

      Enten udfører du integrationsprøven
      ved at undersøge,
      om
                     f '(x) = g(x) 
                                      f{\, }'(x) =\left ( 2x^{3,5}+x^2+10 \right ){}'=2\cdot 3,5\cdot x^{3,5-1}+2\cdot x=7x^{2,5}+2x=g(x)
(som oftest vil være det nemmeste og derfor mest anvendte)

      eller du integrerer g(x)
      for at undersøge om
                     \int g(x)\, dx=f(x)
                                             
                                  \int (7x^{2,5}+2x)\, dx=\frac{7}{2,5+1}\cdot x^{2,5+1}+x^2+k=2x^{3,5}+x^2+k=f(x) 
                                                                                                                                      for k = 10

     uanset værdien af k


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.