Fysik

Impuls og energibevarelse

17. november 2014 af Sejedansk (Slettet) - Niveau: B-niveau

To slæder med masserne m1=0,200 kg og m2=0,320 kg placeres på en luftpudebænk. De udstyres med fjederbuffere og spændes tæt sammen med en sytråd. Når tråden brændes over, vil de to spændte fjederbuffere få slæderne til at fare fra hinanden. Den mindste slædes fart måles til 0,87 m/s

a. Beregn den anden slædes fart

Den har jeg beregne til 0,54 meter/sekund

b. Hvor stor har den potentielle energi i de spændte fjederbuffere været?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Se https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1542747 hvor du tilsyneladende har løst opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

#0

a) er korrekt

b) benyt formlen for kinetisk energi(ekin=½mv^2) og husk på energibevarelse, alt den potentielle energi må antages at blive omdannet.


Skriv et svar til: Impuls og energibevarelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.