Fysik

Opdrift

17. november 2014 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej er der nogen der kan hjælp mig med opgave 2 i arket, for jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal bære mig ad..


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Der er ikke vedhæftet nogen opgave.


Svar #2
17. november 2014 af Ellapigen (Slettet)

 her er den

Vedhæftet fil:Dok2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2014 af hesch (Slettet)

Mener du opgave 7.2:

Beregn densiteten af væsken hvis samme legeme nedsænkes i væsken og vejer 0,29N.

Jeg forstår ikke spørgsmålet, om der menes at legemet påvirkes af en samlet kraft på 0,29N. Det kan man jo ikke regne ud, for massen af legemet er ikke kendt. Så det må vel være opdriften, der er lig med 0,29N ?

Du har så, at 25mL fortrængt væske giver opdriften 

Fop = m * 9,80 m/s2     =>                    ( m er væskemængdens masse )

m = Fop / 9,80 m/s2  = 0,29N / 9,80 m/s2 = 0,02959 kg = 29,59g

Væskens densitet = masse / volumen.


Skriv et svar til: Opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.