Matematik

Omregning til km/t

27. november 2014 af Dum12345 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, det er fordi jeg er ved, at lave et projekt med en svævebane inkluderet....

Er der nogen der kan hjælpe mig med at regne ud hvor mange km/t man kører i gennemsnittet?

Det tager 0,7 sekunder på 1 meter i gennemsnittet!


Svar #1
27. november 2014 af Dum12345 (Slettet)

Eller eventuelt komme med en formel!


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2014 af LeonhardEuler

På 0,7 sekunder bliver der kørt 1 meter det vil sige    0,7 s/m     (0,7 sekunder på en meter)

ved at tage den inverse til det fåes at 

 ( 0,7 s/m )-1 = 1/0,7 m/s    = 10/7 m/s     dvs.   10/7 ≈ 1,43 meter på sekunder  

det konverteres til km/t 

\small \frac{10}{7}\frac{\textup{m}}{\textup{s}}=\frac{10}{7}\frac{\frac{\textup{km}}{1000}}{\frac{\textup{t}}{60\cdot 60}}=\frac{10}{7}\cdot \frac{60\cdot 60}{1000}\frac{\textup{km}}{\textup{t}}\approx 5,1428\frac{\textup{km}}{\textup{t}}

det vil sige  5,1428 km/t


Svar #3
27. november 2014 af Dum12345 (Slettet)

 

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2014 af ztuema (Slettet)

Da 1 m=1 meter
og 1 km=1000 meter
får vi følgende regnestykke:
1/1000 = 0,001

0.7 sekunder svarer til
0,7/(60*60) = 0,000194444

Vi udregner hastigheden i km/t
0,001/0,000194 = 5,14 km/timen


Svar #5
27. november 2014 af Dum12345 (Slettet)

Det var også det jeg fik det til, men tænkte bare at det ikke kunne passe....


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. november 2014 af ztuema (Slettet)

1 meter på 0,7 sekunder er ikke særlig hurtigt, så det kan da sagtens passe :)


Skriv et svar til: Omregning til km/t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.