Fysik

Badekar - opdrift

27. november 2014 af Doubtful (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er stødt på et mindre problem med denne opgave:

Opgavebeskrivelse: ...nogle elever skal skal sejle i et badekar.... hvor mange elever kan der være i badekarret uden det synker til bunds... antag relevante størrelser. 

Jeg har så antaget følgende: Hvis badekarret ikke skal synke til bunds skal Fop=Ft. Ud fra det antager vi så at en elev vejer 71 kg, (melev) og antallet af elever beskrives ved N. Badekarret vejer 50 kg og har længderne: l = 3m, b = 1,5m og h = 1,2m. Hvis badekarret da skal flyde uden det tager vand ind må vandet kun gå til 1,1m i højden.

Her er hvad jeg har prøvet mig frem til indtil videre...:

Jeg regner først opdriften ud: Fop=(rho)*V*g

Fop=1000(kg/m3)*(3m*1,5m*1,1m)*9,82 m/s2 = 48609 N

mbadekar=(N*71 kg)+50 kg = 683,9296

(Virker urealistisk antal af elever)

Har også prøvet at trække min tyngdekraft fra min opdrift og dividere den med tyngdeaccelerationen...

Er der nogle forslag?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

Du har Ft = m g, som skal være lig med eller mindre end opdriften, det giver

48609 N = (antal elever * 71kg+50kg) * 9.82 N / kg  => maks antal elever = 69


Skriv et svar til: Badekar - opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.