Matematik

Funktioner og ligning med to ubekendte

29. november 2014 af Ninsemus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey Folks! :)

Jeg har to opgaver med ovenstående temaer, som jeg ikke helt kan finde ud af.

Håber der er nogle kloge mennesker, som kan hjælpe og fortælle mig hvordan man kan løse opgaverne i det vedhæftede dokument :)

På forhånd, mange tak :)

Mvh. Nina

Vedhæftet fil: Matematik Opgaver.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opgaverne er

Opg. 4
Find forskriften for den lineære funktion der opfylder, at f(1) = 4 og f(6) = 19.

Opg. 5.

Løs ligningsystemet  2x + 4y = 10  og  3x - 5y = -7

Opg 4. Bestem forskriften f(x) = ax + b for den rette linie gennem de to punkter (1 , 4)  og  (6 , 19) .

Opg 5. Benyt lige store koefficienters metode eller substitutionsmetoden til at løse ligningssystemet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

#1

Tak for det.

#0

For opg. 4 benyt da

Bestemmelse af a og b ud fra koordinaterne (x1,y1) og (x2,y2)

a = \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1} = \frac{y_1-y_2}{x_1-x_2}

b = y_1 - a\cdot x_1 = y_2 - a \cdot x_2


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

Opgave 5

     (I) 2x + 4y = 10

     (II) 3x - 5y = - 7

Benyt lige store koefficienters metoden

     (I) 3 · (2x + 4y) = 10 = 6x + 12y

     (II) 2 · (3x - 5y) = - 7 = 6x - 10y

træk dem så fra hinanden

     (6x + 12y) - (6x - 10y) = 10 - 7

Forsæt selv


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Dit løsningsforslag til Opg 5 er forkert. Du kan ikke bare antage, at 2x+4y = 6x + 12y osv. Du har glemt at højresiderne også skal ganges.

Ganger man Lign (I) med 3/2 får man

      (I)      3x + 6y = 15
      (II)     3x - 5y = -7

hvor man så kan trække Lign (II) fra Lign (I)

        (3x + 6y) - (3x - 5y) = 15 - (-7)

dvs.

       11y = 22

sammen med

        x = 5 - 2y


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

#4

Ja, det er rigtigt, kan godt se det nu. Glemte lige, at jeg også skulle gange hhv. 10 og (- 7) med 2 .

Tak for dit svar Torben.


Svar #6
01. december 2014 af Ninsemus (Slettet)

#2

Hvilke koordinater? :)

Mvh. NIna


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. december 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

#6

Koordinaterne er hendholdsvis

            P1(x1 , y1)  og  P2(x2 , y2) = P1(1 , 4)  og  P2(6 , 19)


Skriv et svar til: Funktioner og ligning med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.