Matematik

graf og potensfunktion, hjælp!

30. november 2014 af anjakorsager (Slettet) - Niveau: B-niveau

Når jeg nu sidder med et stykke der hedder:

Grafen for en potensfunktion a, y=b*x går gennem punkterne (1,2) og (4,16).

Bestem tallene a og b.

Der kommer så problemet, hvordan er det nu lige man gør det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2014 af Soeffi

Mener du:... ?

y=b\cdot x^{a}


Svar #2
30. november 2014 af anjakorsager (Slettet)

mener det der står, men tror jeg fik den, fik til gengæld bare et nyt problem nu :)

: bestem y, når x er 2,25 

:bestem x, når y er 31,25


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

a = \frac{log\left (\frac{y_2}{y_1} \right )}{log\left (\frac{x_2}{x_1} \right )} = \frac{log\left (y_2 \right )-log\left (y_1 \right )}{log\left (x_2 \right )-log\left (x_1 \right )}

fordi, log(a/b) = log(a) - log(b)

b = \frac{y_1}{x_{1}^{a}}


Svar #4
30. november 2014 af anjakorsager (Slettet)

Kunne det skrives påå en anden måde ved b?


Svar #5
30. november 2014 af anjakorsager (Slettet)

nogen der kan hjlkpe med #2?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

Opstil ligningen med a og b. Ved bestemmelse af y, erstat så x med 2,25. Ved bestemmelse af x, erstat så y med 31,25.

Svar #7
30. november 2014 af anjakorsager (Slettet)

fatter det da bare slet ikke :(


Svar #8
30. november 2014 af anjakorsager (Slettet)

jeg bruger wordmat, og skal regne alt den vej, hvordan skriver jeg det helt præcist op derinde for at få et resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. august 2015 af Soeffi

CAS løsning.


Skriv et svar til: graf og potensfunktion, hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.