Matematik

Differentialregning

30. november 2014 af Emmakriger (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hvordan løser jeg f'(x)=3x^2-1,5=0 uden brug af fås værktøj?

Svar #1
30. november 2014 af Emmakriger (Slettet)

*cas ;)

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2014 af Zall

3x^2 - 1,5 = 0
3x^2 = 1,5
x^2 = 0,5
x = (0,5)^0,5 = 0,707
 


Svar #3
30. november 2014 af Emmakriger (Slettet)

Har jeg også prøvet, men har også en tegning af funktionen, hvor jeg kan se at det er to steder hvor f'(x)=0.. Men ellers tak for hjælpen!! :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2014 af Zall

det er fordi at
x=(0,5)^0,5 = +/- 0,707
grafen for f'(x) skærer x-aksen i både plus og minus


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.