Biologi

Reaktionshastighed?

30. november 2014 af ConfusedOfMath (Slettet) - Niveau: B-niveau

Skal udregne reaktionshastigheden i et forsøg i biologi. (katalase forsøg med selleri og gær)

Vi skulle hælde 10 ml oveni 10 ml enzymopløsning. Dette dannede en skumproduktion, som vi skal udregne reaktionshastigheden på. Men er i tvivl om det jeg har gjordt er rigtigt.

Vi fik dette udleveret: 
1) Reaktionshastigheden = (skumhøjde - startrumfang) : reaktionstiden.

I forsøgene er reaktionstiden ens i alle glas, da de startes og sluttes på samme tid. Vi kan derfor bruge skumproduktionen (skumhøjde - startrumfang som mål for reaktionshastigheden.

2) Reaktionshastigheden = (skumhøjde - startrumfang)

__________________

Et af resultaterne:
Skumhøjde 23 ml, startrumfang 20 ml.

Er denne udregning rigtig??

23 ml - 20 ml = 3

Reaktionstiden er 3 m3 i sekundet


Skriv et svar til: Reaktionshastighed?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.