Matematik

Kort hjælp til opgave

30. november 2014 af mujjja (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem tangenter der har hældningen 1 til f(x)=x´3-x´2+1


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Måske mener du     f(x) = x3 - x2 + 1  ?

Løs ligningen f '(x) = 1 .


Svar #2
30. november 2014 af mujjja (Slettet)

yes


Svar #3
30. november 2014 af mujjja (Slettet)

forklar imens du laver tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2014 af mathon

      f{\, }'(x)=3x^2-2x=1

                       3x^2-2x-1=0

                       x=\left\{\begin{matrix} 1\\-\frac{1}{3} \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2014 af mathon

hvoraf tangenterne
      i (1,f(1))

                   y=1(x-1)+f(1)

                   y=x-1+1

                   y=x


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. november 2014 af mathon

    i \left (-\frac{1}{3},f\left ( -\frac{1}{3} \right ) \right )

                   y=1\left (x-\left (-\frac{1}{3} \right ) \right )+f\left (- \frac{1}{3} \right )

                   y=x+ \frac{1}{3} +\frac{23}{27}

                   y=x+\frac{9}{27}+\frac{23}{27}

                   y=x+\frac{32}{27}


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. november 2014 af mathon

    


Skriv et svar til: Kort hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.