Matematik

matematik procent

02. december 2014 af larsenlottesen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ved ikke hvad der skal gøres:

på en vej møder du en advarselstavle vis stigning er 8%

Vejstykket fremad fra skiltet er i alt på 660 meter.

Du skal bestemme vejens samlede stigning i meter.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2014 af mathon

advarselstavle hvis stigning er 8%      nu er det vel ikke tavlen, der stiger :-)

stigning
                s=\left ( 660\; m \right )\cdot 0,08


Svar #2
02. december 2014 af larsenlottesen (Slettet)

vejen*

tak


Svar #3
02. december 2014 af larsenlottesen (Slettet)

Hvad med denne opgave?

Figur 2.28 viser et udstykningsareal med kloakledninger. På kloakledningerne er placeret en række brønde, som er markeret med små cirkler.

Brønd ”1” er samlested for de øvrige brønde, og bundkoten for brønd ”1” er derfor lavest.Givet er følgende: Bundkoten for brønd ”1” er 14,880 og for brønd ”6” 16,930. Allestrækninger mellem brønd ”1” og brønd ”6” har samme fald. Faldet på sideledningerne er 7 ‰.

Du skal bestemme:. a)  Faldet i ‰ mellem brønd ”1” og brønd ”6”. 

b)  Bundkoterne på brøndene ”2”, ”3”, ”4” og ”5”. 

c)  Bundkoterne på brøndene på sideledningerne ''2a'', ''2b'', ''2c'', ''4a'',''4b'',''4c'',''6a'',''6b'' og ''6c''

Vedhæftet fil:Opgave 64.jpg

Svar #4
03. december 2014 af larsenlottesen (Slettet)

hjælp?


Svar #5
03. december 2014 af larsenlottesen (Slettet)

heeeeeeeeeeeeeeeelp 


Svar #6
05. december 2014 af larsenlottesen (Slettet)

HJÆLP DOG...


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

a) Divider forskellen i koterne (1) og (6) med den lineære afstand mellem de to brønde. Omregn til promille.


Svar #8
05. december 2014 af larsenlottesen (Slettet)

Hvis jeg skulle have en formel til opgaven, hvordan ville den se ud?


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Noget i retning af

        fald = (koteforskel) / (brøndafstand) · 1000 ‰


Svar #10
05. december 2014 af larsenlottesen (Slettet)

#9

med koteforskel hvad mener du med det?


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Koteforskellen er forkellen mellem brøndenes bundkoter.


Svar #12
05. december 2014 af larsenlottesen (Slettet)

Bundkoten for brønd ”1” er 14,880 og for brønd ”6” 16,930

dvs 16930-14880=x

x/180=y


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det relative fald er så     (16,930 - 14,880) / 180 = 2,05/180 = ...


Svar #14
05. december 2014 af larsenlottesen (Slettet)

#13

Ved tæller pladsen kunne man ikke skrive således 16930 - 14880 altså uden paranteser?


Brugbart svar (0)

Svar #15
05. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Nej, der skal parentes omkring. Det er forskellen mellem de to tal, der skal divideres med 180.


Svar #16
05. december 2014 af larsenlottesen (Slettet)

#15

Jamen det der er i tællerpladsen skal jo stadig reduceres mest muligt også regner man stykket ud?


Brugbart svar (0)

Svar #17
05. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

Se #13. Du skal jo blot omregne brøken 2,05/180 til promille.


Svar #18
05. december 2014 af larsenlottesen (Slettet)

#17

ja, det forstår jeg udmærket. Jeg mener blot at der ikke behøver at så parentes omkring det der er over og under brøkstreg. Idet man alligevel kommer til at beregne det der er over og under brøkstreg


Brugbart svar (0)

Svar #19
05. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18

Nej, parentesen er ikke nødvendig når man kan skrive det på en vandret brøkstreg. Men her, i #13 (og #14) benyttes der en skrå brøkstreg, og der er parentesen nødvendig.


Svar #20
05. december 2014 af larsenlottesen (Slettet)

Kan du give et eksempel med en vandret brøkstreg og en skrå brøkstreg?


Forrige 1 2 Næste

Der er 33 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.