Bioteknologi

Udregningen

04. december 2014 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I opgaven skal jeg bestemme Vmax og Km, jeg går angivet en tendenslingje udefra den skal jeg bestemme de to værdier: 

y=0,1238x+1,6877 

Jeg har bestemt Vmax ved at isolere vmax således; 

b= 1/vmax 

vmax= 1/1,6877=0,59 

Hvordan skal jeg bestemme Km? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Start med at forklare, hvad Vmax og Km har med din lineære relation at gøre. Hvad er x og y?


Svar #2
04. december 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Vmax er hastigheden og Km er konstanten. y er substraten og x er start hastigheden: 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad er så sammenhængen mellem Vmax og Km og x og y ?


Svar #4
04. december 2014 af Mie12345678 (Slettet)

der en sammenhængen mellem vmax og y og sammenhængen mellem km og x 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

x og y er variable, som du har fundet en lineær sammenhæng imellem, mens det snarere lyder som om Vmax og Km er nogle konstanter, som du ønsker at bestemme ud fra den sammenhæng. Tilsyneladende mener du, at Vmax er konstantleddet i den lineære sammenhæng. Hvad er Km?


Svar #6
04. december 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Km er Michaelis-konstanten. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så skal du jo bestemme en sammenhæng af formen

        v = Vmax[S] / (Km + [S])

hvor v er reaktionshastigheden og [S] er substratets koncentration, dvs.

        (1/v) = Km/Vmax · (1/[S]) + 1/Vmax

Der forventes altså en lineær sammenhæng mellem (1/v) og (1/[S]) , og Vmax og Km kan så bestemmes af den lineære models parametre.

Se http://en.wikipedia.org/wiki/Michaelis%E2%80%93Menten_kinetics


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. december 2014 af Joe11111 (Slettet)

Undskyld jeg spørger, men hvordan er det at have bioteknologi på A-niveau? :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8.

I stedet for at bryde ind i 10 forskellige tråde med det samme uvedkommende indlæg havde det nok været bedre at oprette en enkelt ny tråd med en passende overskrift for eksempel i forumet Studievejledning.

Skriv et svar til: Udregningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.