Matematik

Vektorer i rummet

07. december 2014 af beautifulp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan kan jeg opstille planens ligning ud fra tre punkter som er for eksempel:

A=(2,7,9)  B=(-3,4,12)  C=(0,-8,-13)

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2014 af PeterValberg

Som normalvektor kan du benytte krydsproduktet:

\vec{n_{\alpha}}=\overrightarrow{AB}\times\overrightarrow{AC}

som det kendte punkt, kan du fx benytte A(2,7,9)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Vektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.