Matematik

Hvordan finder jeg ligning

08. december 2014 af sejt12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg ved overhovedet ikke hvordan jeg finder ligningen, hvordan gøre man hjælp. se billede

Vedhæftet fil: jdjdjdjdj.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2014 af mathon

Parallelle linier har samme normalvektor:

     m:  2x + 3y + c = 0   gennem (3,1)

           2·3 + 3·1 + c = 0
           6 + 3 + c = 0
           c = -9

     m:  2x + 3y - 9 = 0  

          


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at parallelle linier har samme hældningskofficient. Eller benyt, at parallelle linier har samme normalvektor. Benyt, at linien m skal gå gennem det anførte punkt.


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.