Matematik

hældning

08. december 2014 af fkifj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder således: ) En linje har hældningen -2 og går gennem punktet (2, -5). Bestem linjens ligning.

Hvordan bestemmer jeg ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2014 af mathon

Brug punkt-hældningsformlen

                     y-y_o=a\cdot (x-x_o)

som bliver

                     y-(-5)=-2\cdot (x-2)

                     y+5=-2x+4

                     y=-2x-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen for linien har formen     y = ax + b . Man kender a = -2 . Indsæt så punktets koordinatsæt og bestem b.


Svar #3
08. december 2014 af fkifj (Slettet)

hvad mener du med at bestemme b?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

At bestemme liniens ligning betyder at bestemme de to konstanter a og b i liniens ligning y = ax + b . Her er a allerede oplyst, så man mangler at bestemme b, hvilket gøres ved at indsætte det givne punkts koordinater i liniens ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2014 af mathon

           -5 = -2·2 + b             hvoraf b kan beregnes


Skriv et svar til: hældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.