Fysik

Henfald

08. december 2014 af overkontroversiel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er lidt i tvivl over disse to simple opgaver. Hvordan kan jeg løse dem?

Vedhæftet fil: 1.png

Svar #1
08. december 2014 af overkontroversiel (Slettet)

Bare glem det. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvis N(t) er antallet af moderkerner til tiden t, er aktiviteten A bestemt ved

        A = -dN/dt = λ·N(t) .

Antallet af kerner følger et eksponentiel henfald

        N(t) = N0·e-λt

med halveringstiden     T1/2 = ln(2) / λ . Aktiviteten har derfor samme halveringstid som N(t), og af den vedlagte figur ser man

        T1/2 = 150 ms ,

        λ = 4,62 s-1 .

Man aflæser    A(0) = 5400 MBq , og dermed

        N(0) = 5400·106 s-1 / 4,62 s-1 = 1,17·1019 .

b) Beregn   N(100 ms) - N(500 ms) = N(0)·(e-0,462 - e-2,31) = 0,531·N(0) = ...


Skriv et svar til: Henfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.