Matematik

Find tangenten ud fra et punkt

09. december 2014 af Fox00 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp!

Opgaven:
Find tangenten for f(x)=x^3 i punktet (3,f(3))

Så bruger jeg denne formel:

a = (y_2 - y_1) / (x_2 - x_1)

og 

a = (y - f(x_0)) / (x - x_0) 

Hvordan sætter jeg tallene ind i formlen? Det forstår jeg ikke


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2014 af mathon

                                          f{\, }'(x)=3x^2

brug tangentligningen:
                                         y=f{\, }'(3)\cdot (x-3)+f(3)

                                         y=\left( 3\cdot 3^2 \right )\cdot (x-3)+3^3


Svar #2
09. december 2014 af Fox00 (Slettet)

Tusind tak!:)


Skriv et svar til: Find tangenten ud fra et punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.