Matematik

Hjælp til en delopgave - vektorer

09. december 2014 af Sneharusha (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg vil gerne have hjælp til den sidste delopgave i denne opgave. Hvis der er nogle, som vil hjælpe vil det betyde en del :').


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

d) Løs ligningen   r(t) • v(t) = 0 .


Svar #2
09. december 2014 af Sneharusha (Slettet)

Det har jeg prøvet hvor jeg får t =19,1 V t=11,6. Men synes det er lidt underligt, da de i spørgsmålet formulerer det som om man kun skal finde een t-værdi. Har også prøvet at kontrolere resulatatet ved at løse r(19,1) • v(11,6) og r(11,6) • v(11,6), som bør at give 0, men det giver desværre ikke 0 når jeg løser det.


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Dine løsninger ser rigtige ud. Man har

        r(t) = [√(t-2) ; -0,04t2 +0,8t] ,

        r(t) • v(t) = 1/2 + (-0,04t2 + 0,8t)·(-0,08t + 0,8) = 0

eller

        4(t2 - 20t)·(t -10) + 625 = 0

dvs.

        4t3 - 120t2 + 800t + 625 = 0

der har rødderne

        t1 = 19,10120568828854 , t2 = -0,70495425307424  ,  t3 = 11,6037485647857 .

Kun t1 og t3 ligger i det brugbare interval ]2;27] .

Udregner man  r(t1)•v(t1) og r(t3)•v(t3) får man 0 .


Skriv et svar til: Hjælp til en delopgave - vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.