Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Løsning af raketligningen ved eulers metode

12. december 2014 af sema2101 (Slettet)

Hej

Jeg sidder her med en problemforumlering fra SRP der siger at jeg skal "Løse raketligningsmodellen ved Eulers metode numerisk i et regneark med passende parametre og begyndelsesbetingelser.". Jeg har en raketligning der siger

v0=-vrel\frac{\frac{ln(m_{0})}{ln(m)\frac{}{}}}{}gt0

og en eulers metode der er formuleret således:

x_{n}+1,y_{n}+1=x_{n}+h,y_{n}+h*f(x_{n},y_{n})

Men jeg er fuldstændig i tvivl om hvordan raketligning kan løses numerisk med eulers metode i et regneark og hvis der er nogen der har et bud på nogle passende startparametre og begyndelsesværdier for en raket, vil det også være skønt.

På forhånd tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Løsning af raketligningen ved eulers metode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.