Fysik

opdrift

12. december 2014 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej er der nogen, der kan hjælpe mig med den vedhæftede fil?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2014 af mathon

Flydning:
                       opdrift = tyngden af det fortrængte vand = tyngden af isen

                                      V_{under}\cdot \rho_{vand} \cdot g=V\cdot \rho_{is} \cdot g

                                      \frac{V_{under}}{V}=\frac{\rho_{is} }{\rho_{vand} }

                                      \frac{V_{under}}{V-V_{under}}=\frac{\rho_{is} }{\rho_{vand}- \rho_{is}}

                                      \frac{V_{under}}{V_{over}}=\frac{0,92\; \frac{g}{cm^3} }{\left (1,03\; \frac{g}{cm^3} \right )- \left (0,92\; \frac{g}{cm^3} \right )}=8,36364

                                      \frac{d\cdot A}{(8\; m)\cdot A}=8,36364

                                    

                                       


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2014 af SuneChr

Benyt Archimedes' lov der siger, at isbjerget mister ligeså meget tyngde som tyngden af det fortrængte havvand.
Kald den del af iskassen, der ligger under vandoverfladen, for x meter
Volumen af det fortrængte vand er 4000·x   m3
Massen af det fortrængte vand er 4000·x·1,03·10kg
Massen af iskassen er  4000·(x + 8)·0,92·103  kg
Benyt nu tallene til Archimedes' lov og Newtons 2. lov. 


Svar #3
12. december 2014 af Ellapigen (Slettet)

jeg er lidt forvirret.. det er hvor meget den stikker op..


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2014 af mathon

…det er hvor dybt isblokken er under…


Svar #5
12. december 2014 af Ellapigen (Slettet)

præcis, men ved din beregning er det så 8,36 m?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. december 2014 af mathon

                                     \frac{d\cdot A}{(8\; m)\cdot A}=8,36364

                                      d=8,36364\cdot (8\; m)


Svar #7
12. december 2014 af Ellapigen (Slettet)

af hvad? er det så 66,91 m?


Svar #8
12. december 2014 af Ellapigen (Slettet)

jeg ved ikke hvad d står for nemlig.. er det dybden?


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. december 2014 af mathon

     d er dybden.


Svar #10
12. december 2014 af Ellapigen (Slettet)

okay, så svaret må være 66,91 m?


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. december 2014 af SuneChr

# 10
Ja,  x er løsningen af den reducerede ligning
0,92·(x + 8)  = 1,03·x
hvor x er den del af isbjerget, som er under vand.
Man kan også sige

\frac{x}{x+8}=\frac{0,92}{1,03}


Skriv et svar til: opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.