Matematik

statistik sandsynlighed

13. december 2014 af bokaj123 - Niveau: A-niveau

pørgsmål 1.3
X~Hypergeometrisk fordeling approksimation til Binomialfordelingen: N>50 og n/N<5%.

p(x>5 givet at n=25 ; p=0,10)= 1-P(>= 5 givet at n=25 ; p=0,10=1-0,9666 = 0,0334

hvor kommer de 0,96666 fra???? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2014 af peter lind

Det er helt uforståeligt, det du skriver. For at tage det konkrete spørgsmål: 0,10 = 1-0,9666 er da åbentlyst forkert. Tallet er sandsynligvis fremkommet ved opslag af en eller anden sandsynlighed


Svar #2
13. december 2014 af bokaj123


OPGAVE 1
Ved et universitet er der parkeret en stor mængde cykler. Man antager, at en cykels værdi i
gennemsnit er 3000 kr. med en standardafvigelse på 2500 kr.
En dag bakker en lastbil uheldigvis hen over 10 cykler.
Spørgsmål 1
a) Hvad er den forventede værdi, og hvad er standardafvigelsen af værdien af de 10 cykler?

E(x)=10*3000=30000

V(x)=2500^2*10   giver en standafvigelse på 7905

så skal prisen for cyklerne vel også være uafhængige?


b) Følger gennemsnittet af værdien af de 10 cykler en normalfordeling?

mindste pris for en cykel er vel 0 og maksimum er vel ret højt, så mon ikke det er en højre skæv kurve. men om gennemsnittet af de 10 cykler følger en normalfordeling det ved jeg ikke


c) Hvad er, under antagelse af at X er normalfordelt, sandsynligheden for, at den gennemsnitlige
værdi af de 10 cykler overstiger 4000 kr.?


Svar #3
13. december 2014 af bokaj123

hov glem lige svar nr 2

denne opgave er ikke aktuel mere


Skriv et svar til: statistik sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.