Fysik

Hjælp! Er det mig eller bogen der er forkert?

13. december 2014 af Doubtful (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lavet en opgave om nyttevirkning of fusionsprocesser, men problemet er at jeg ikke får den samme Q-værdi sammenlignet med den i bogen og jeg har eftertjekket at jeg regner på eksakte molarmasse værdier for hvert stof (angivet i en tabel i bogen fysik B2). Den opgave som jeg har lavet er også blevet lavet i bogen, og bogens opgave løsning stemmer overens med facit på sidste side, hvor bogen får en Q-værdi på 178 MeV og jeg får en på 105 MeV. Er der nogle der kan tage et eventuelt kig på min opgave? 

Ps. kan i muligvis hjælpe mig med opgave e? 


Svar #1
13. december 2014 af Doubtful (Slettet)

Her tilføjet opgaven inklusiv min egen fremgangsmåde til den.

Vedhæftet fil:Opgave 111.docx

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2014 af peter lind

Jeg kan ikke læse den fil. Kan du ikke vedlægge den i doc format eller pdf format


Svar #3
13. december 2014 af Doubtful (Slettet)

Jo selvfølgelig her er den. I Pdf

Vedhæftet fil:Opgave 111.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2014 af mathon

        _{0}^{1}\textrm{n}\; \; +\; \; _{92}^{235}\textrm{U}\; \; +\; \; _{92}^{236}\textrm{U}\; \; \rightarrow \; \; _{56}^{141}\textrm{Ba}\; \; +\; \; _{36}^{92}\textrm{Kr}\; \; +\; \; \; 3\, _{0}^{1}\textrm{n}

               \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \; \Delta m=(1,008665+235,043924-140,914363-91,926270-3\cdot 1,008665)\; u=0,185961\; u

       \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 0,185961\; u\equiv \left (0,185961\; u \right )\cdot \left (931,494 \;\frac{ MeV}{u} \right )=\mathbf{\color{Red} 173,222\; MeV} = 2,77532\cdot 10^{-11}\; J


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2014 af mathon

Nu da dine tal kan læses:

  _{0}^{1}\textrm{n}\; \; +\; \; _{92}^{235}\textrm{U}\; \; +\; \; _{92}^{236}\textrm{U}\; \; \rightarrow \; \; _{56}^{143}\textrm{Ba}\; \; +\; \; _{36}^{91}\textrm{Kr}\; \; +\; \; \; 2\, _{0}^{1}\textrm{n}

               \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \; \Delta m=(1,008665+235,043924-142,920480-90,923380-2\cdot 1,008665)\; u=0,191399\; u

       \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 0,191399\; u\equiv \left (0,191399\; u \right )\cdot \left (931,494 \;\frac{ MeV}{u} \right )=\mathbf{\color{Red} 99,5519\; MeV} = 1,595\cdot 10^{-11}\; J


Svar #6
13. december 2014 af Doubtful (Slettet)

Formlen for ændrede massetilvækst er da delta m=m_efter-m_før? Jeg kan godt se dit regnestykke går op, men hvorfor har du ændret på nukleontallet i Ba og Kr?

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. december 2014 af mathon

Begge er mulige, men du skulle åbenbart regne på den sidste.


Skriv et svar til: Hjælp! Er det mig eller bogen der er forkert?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.