Fysik

Ellærens grundbegreber.

17. december 2014 af blobbeepuzzle (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. I mit ene eksamensspørgsmål skal jeg nævne ellærens grundbegreber. Nogen der ved hvad de evt kunne være. Formel behøver i ikke at skrive, da jeg sagtens selv kan finde dem, ved bare ikke hvad grundbegreber indenfor ellæren er. 

Nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2014 af peter lind

Det kommer lidt an på niveauet. rent umiddelbart. strøm, spænding, batterier og andre strømkilder, ohms lov evt. også elektrisk effekt


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2014 af mathon

…resistans og Joules lov.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2014 af hesch (Slettet)

Spænding, strøm og resistans/impedans, der i formler så er sammenkædet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2014 af mathon

                          \begin{array} {|c|c|c|c|} \mathbf{\color{Red} U}&\mathbf{\color{Blue} R}&\mathbf{\color{Magenta} I}&\mathbf{\color{Orange} P}\\ \hline R\cdot I&\frac{U}{I}&\frac{U}{R}&U\cdot I\\ \sqrt{P\cdot R}&\frac{U^2}{P}&\frac{P}{U}&\frac{U^2}{R}\\ \frac{P}{I}&\frac{P}{I^2}&\sqrt{\frac{P}{R}}&R\cdot I^ 2 \end{array}


Skriv et svar til: Ellærens grundbegreber.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.