Matematik

(3+8):4 i hovedet - hjælp

18. december 2014 af hugo89 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg er stødt på en opgave som beder mig regne (3+8):4 i hovedet. Jeg er ikke god til division eller hovedregning, men vil meget gerne lære det.

Jeg ville blive enormt glad, hvis nogle kunne forklare mig hvordan jeg kan regne dette ud, på en udførlig måde så jeg lærer det.

Jeg har forsøgt at gøre således: (3+8):4 = 11:4 = 2,etellerandet; så , 4+4=8;  11-8=3;  11:3=3,???? Problemet er at det ikke hjælper noget, det går stadig ikke op - HJÆLP! :-(


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2014 af PeterValberg

(3+8):4=\frac{3+8}{4}=\frac{11}{4}=2\tfrac{3}{4}
parentesen først, derefter divisionen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. december 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

(3+8):4 = 3/4 + 8/4 = 0,75 + 2 = 2,75


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2014 af Slashdash (Slettet)

Går 4 op i 1? Nej

Vi kigger istedet på 11

Går 4 op i 11? Ja 2 gange og vi skriver to efter lig med tegnet

11:4=2

Nu har vi tre til rest da vi kun bruge 8 ud af de 11

Går 4 op i 3? Nej vi sætter et komma efter lig med og 

11:4=2,

Da fire ikke går op i 3 skal vi sætte et nul bagpå så der nu står 30

Går 4 op i 30, ja 7 gange (7*4=28) det noterer vi ned

11:4=2,7

Går 4 op i 2 (30-28 = 2)

Nej vi sætter 0 bagpå 2

går 4 op i 20 ja fem gange

og da vi ikke har mere til rest har vi regnet det komplette svar ud

11:4=2,75


Skriv et svar til: (3+8):4 i hovedet - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.