Idræt

Træningsprojekt - karakter?!

23. december 2014 af ejejejej - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har lige haft et træningsprojektsforløb i idræt her i 3.g. Efter juleferien skal vi så have en bip-test, som jeg har fået at vide betyder meget. Men hvor meget betyder den karakter, som ens kondital svarer til ved bip-testen? Vil det være ens årskarakter i idræt, eller hvor meget vægter den i forhold til årskarakteren?

Tak på forhånd:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. december 2014 af Stats

Du bliver kun bedømt ud fra hvad du ved, og ikke om du er god til sport, eller har god kondital osv.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. december 2014 af LeonhardEuler

#1 : Det er ikke korrekt. Det er helhedsvurdering. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. december 2014 af Stats

Faget burde tages væk fra stx.... Faget symbolisere på ingen måde noget viden.. Faget er ligeså diskriminerende som religion faget.. FAGET SKAL GERNE VÆK I EN FART. Tænk sig at bedømme på den måde, (har lige læst bekendtgørelsen). "Er i god fysisk form – hvilket defineres som overgennemsnittet for elever af samme alder og køn". Føj! Kan nærmest betragtes som racisme på den måde de giver karakter

Hvorfor ikke lave et fag der hedder, "Kristendom" igen, og her på gymnasiet, hvor karakteren gives på om hvor kristen man er? Dumt..

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. december 2014 af LeonhardEuler

Nu handler idræt ikke kun om fysisk form og den enkelte elevs kunnen indenfor de forskellige idrætsgrene men om meget mere. Her er et uddrag af en artikel om Idræt C på STX fra webhjemmesiden UddannelsesGuiden

"Centralt i faget idræt C står den fysiske aktivitet og træning. Men du skal også lære at redegøre for centrale begreber inden for idrættens discipliner og træning samt for den fysiske aktivitet og livsstilens betydning for sundheden.?"

Der afholdes ikke prøve i faget, men der vil foregå en løbende evaluering af din fysiske aktivitet, din teoriforståelse, din træning og din evne til såvel selvstændigt arbejde som samarbejde.

Ifølge Undervisningsvejledningen bedømmes den enkelte elev individorienteret, hvorfor man heller ikke kan tale om "diskrimination" eller racisme (raceforskel - mener du det?)

"Den enkelte elev skal evalueres på baggrund af en både alsidig, kønsintegreret og kønsdifferentieret undervisning.” 

Sidst er din sammenligning med faget kristendom (fra folkeskolen) er helt ude i hegnet. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. december 2014 af Stats

Racisme = Den samfundsvidenskabelige og historiske forskning har i mange tilfælde peget på, at racisme og raceideologi har været knyttet til bestemte relationer mellem forskellige grupper i en befolkning og ofte til interesser af økonomisk og politisk art, således at racismen har legitimeret en dominerende gruppes undertrykkelse af andre ved at regne disse for mindreværdige
http://www.denstoredanske.dk/Geografi_og_historie/Folkeslag/Etnografiske_termer/racisme

Diskriminerende, da mange (og et udbredt fænomen) er begyndt at blive overvægtige, at man så vælger at give en karaktergivning: "Er i god fysisk form – hvilket defineres som overgennemsnittet for elever af samme alder og køn", tages med i betragtningen om karakteren. Der burde her, kun lægges vægt på det teoretiske. (Hvis man er FED, så vil du måske kun få 7 i idræt, hvilket trækker gennemsnitskarakteren ned, og hvilket kan betyde, at du må vinke farvel til dit ynglingsstudie)

Men hvem er det så der holder fast i idræt på stx? Jo, det er minsandten DF. DF som er det mest racistiske parti Danmark har.

Bare lige for at understrege hvor racistisk Danmark er i forvejen
http://www.bt.dk/danmark/vi-ligger-nummer-et-6-statistikker-der-boer-goere-dig-stolt-af-danmark?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=BT&utm_content=update+S%C3%A5+klapper+vi+lige+os+selv+p%C3%A5+skulderen%21

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. december 2014 af Stats

Se bort fra den sidste kilde... Artiklen passer ikke  til påstanden

Kunne ikke finde den rigtige artiklen

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. december 2014 af LeonhardEuler

#5 : Der vil altid være vindere og tabere hvad end det er idræt, matematik eller musik. Alle individer har deres medfødte eller optrænede evner omend det er den musikalske talent, eller om man er ejer til den sportslige krop eller den matematiske hjerne. Skal man nu benytte din definition på racisme, vil gymnasiet "bare" være en institution bygget på racisme. Jeg håber, at du ser problematikken. Man kan ikke tage hensyn til hvert enkelt individs baggrund. 

Jeg kan såmænd give dig et eksempel: I faget engelsk bør man ligeledes smide den mundtlige karakter væk, da den tager ikke hensyn til ens accent eller om man er en tosproget elev eller om man ikke er særlig åben. Skal vi tage udgangspunkt i din racismedefinition får vi da, at den mundtlige karakter er et direkte tegn på racisme ...

Indser du endelig hvad du forsøger at argumentere for? Det er fjolet og ikke særlig intelligent. :-)


Skriv et svar til: Træningsprojekt - karakter?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.