Matematik

Matricer

01. januar 2015 af lotte14 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej er der nogen der kan hjælpe med opgave 5c? jeg kan simpelthen ikke se hvad det er jeg skal. 

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: Eksamen 2007_08.HA(1)-4.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

5c) Man skal beregne elementet b i matricen B-1 . Man får oplyst hele matricen B , og man kan jo så udnytte, at

        B · B-1 = E

Der skal så gælde

        1·(-1) + 2·b + 4·(-1/8) = 0

        0·(-1) + 1·b + 6·(-1/8) = 0

        1·(-1) + 3·b + 2·(-1/8) = 1

Alle tre ligninger skal være opfyldt. Benyt en af dem til at finde b, og benyt de to andre ligninger som kontrol.


Svar #2
01. januar 2015 af lotte14 (Slettet)

ok tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. januar 2015 af CarstenMatsson (Slettet)

Det er det ukendte element Bij 2,3 du skal finde -
Kofaktormatricens transpose:

C^T = 
-16 8 8
6 -2 -6
-1 -1 1

Dernæst B^ -1=  (C^T(d.v.s transpose)/(Det A) =

2 -1 -1
(-3/4) 1/4 3/4
1/8 1/8 -1/8

Dermed er svaret b = 3/4
Så se på transpose-matricen til B og tag den derfra.

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, naturligvis kan man beregne B-1 direkte ud fra B og så aflæse det ønskede element, men det simpleste er da at udnytte, at man kender B og næsten hele B-1 allerede. Produktet af de to skal jo være enhedsmatricen E . Formodentlig mener du Det B , hvor du skriver Det A .


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. januar 2015 af CarstenMatsson (Slettet)

Ja det er rigtigt - jeg mener B hvor jeg skriver A. Jeg er vant til at kalde mine matricer A.

 


Skriv et svar til: Matricer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.