Matematik

Omskrivning-brøk til procent

07. januar 2015 af Anden22 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har her en opgave, hvor der står "2 3/4", som jeg så skal omskrive til procent. Kunne godt buge lidt hjælp!! :/ På forhån mange gange tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2015 af jdbsjksdbgs (Slettet)

275%.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2015 af Chrystine (Slettet)

Vil du også have en forklaring?

2 3/4 er det samme som:  2 hele plus 3/4

1 hel er 100%, så 2 hele er:       200%.

Procent betyder pr. hundrede (eller bare hundrede-dele),
så vi skal forlænge 3/4 til hundrede dele.

Nævneren 4 skal ganges med 25 for at få 100  (fordi 100:4 = 25),
så skal tælleren 3 også ganges med 25. Det giver 75.

Derfor ved vi, at:        3/4 = 75/100 = 75%


I alt har vi 200% + 75% = 275%

Prøv at læse det langsomt, og se om du forstår det hele. Ellers spørg!
Kan du nu løse en lignende opgave selv?
Hvad er 4 3/5 i procent?


Svar #3
11. januar 2015 af Anden22 (Slettet)

Mange tak og ja jeg forstod det godt :) 

4 3/5=460% :) 


Skriv et svar til: Omskrivning-brøk til procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.