Matematik

Differentialligning med løsningskurve

08. januar 2015 af MatBioFyKe (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej har brug for noget hjælp til disse to opgaver; a og c, (begge to er vedlagt i nedenstående fil).

Vi har haft differentialligninger noget tid endnu, men disse opgaver driller mig specielt, fordi jeg ikke forstår hvordan man skal gribe dem an.

I opgave a) er jeg meget i tvivl omkring hvordan jeg overhovedet finder den tangenthældning, mens opgave c) følger op på de to andre opgaver.

Dejligt med lidt konkret forklaring :) Tak på forhånd.

 

Vedhæftet fil: Opgave 4.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2015 af mathon

Tangenthældningen er 
                                            0,3\cdot y\cdot \left ( 1-\frac{y}{200} \right )    
så med oplysning om de tre punkters y-koordinat
kan tangenthældningen beregnes.

Et linjeelement er et lille ret linjestykke med tangenthældningen  gennem punktet.
Vinklen med x-aksens positive del: 
                                                         v=\tan^{-1}\left (\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} t} \right )
                 


Skriv et svar til: Differentialligning med løsningskurve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.