Matematik

Vektorfunktion

10. januar 2015 af Kantab (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan finder man def. mængden af funktionen\begin{pmatrix} 220*sin(0.5*t)+250) \\ 150*sin(0.25*t)+150 \end{pmatrix}


Svar #1
10. januar 2015 af Kantab (Slettet)

Grænsen er en omgang


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2015 af Therk

Hvad er definitionsmængden for {f(x) = \sin(x)}?

Brug det. Jeg går ud fra at din funktion er g : \mathbb R \rightarrow \mathbb R^2 givet ved

g(t) = \begin{pmatrix} 220 \cdot \sin(0.5t)+250) \\ 150\cdot \sin(0.25t)+150 \end{pmatrix}


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2015 af SuneChr

# 0
Vektorfunktionen, du skriver, må indgå i en opgavetekst, hvor det vil være meningsfuldt at kunne angive definitionsmængden. Står vektorfunktionen alene, er definitionsmængden alle reelle t .
# 1
Se på for hvilke t perioden gentager sig.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen  sin(0,5·t) er periodisk med perioden  2π/0,5 = 4π , og funktionen sin(0,25·t) er periodisk med perioden  2π/0,25 = 8π . Da 8π er et helt multiplum af 4π , er hele vektorfunktionen derfor periodisk med perioden 8π . Man kunne derfor betragte intervallet [0;8π] som definitionsmængden for vektorfunktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2015 af SuneChr

Vektorfunktionens graf fremstiller et otte-tal, som er sammenpresset i vertikalretningen.


Skriv et svar til: Vektorfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.