Fysik

udledning af bremseformlen

10. januar 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg kan ikke få formlen til at gå op..

Vedhæftet fil: formel 5.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2015 af Soeffi

Vedhæftet fil:bremseformel.png

Svar #2
10. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

jeg forstår ikke dit svar?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2015 af mathon

ved konstant acceleration a = ao:

                            a=\frac{v(t)-v_o}{t}
hvoraf
                            \mathbf{\color{Red} 1)}\! \!: \; \; \; at=(v(t)-v_o)

                           s(t)=\frac{1}{2}at^2+v_ot+s_o                       som multipliceres med 2a

                           2as(t)=(at)^2+2v_oat+2as_o

                           2as(t)=(at)(at+2v_o)+2as_o     som ved brug af \mathbf{\color{Red} 1)} giver

                           2as(t)=(v(t)-v_o)(v(t)-v_o+2v_o)+2as_o

                           2as(t)=(v(t)-v_o)(v(t)+v_o)+2as_o

                           2as(t)=v(t)^2-{v_{o}}^{2}+2as_o

                           v(t)^2-{v_{o}}^{2}=2as(t)-2as_o


Svar #4
10. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

det forstår jeg ikke helt, hvorfor er det du ikke isolerer t komplet på anden linje?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2015 af mathon

…fordi det er lettere at arbejde videre med at.


Svar #6
10. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

det er bare fordi min lærer gerne vil have det i den rækkefølge og den orden, og der kan jeg ikke få den til at gå op..


Svar #7
10. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

det gælder derfor den sidste del hvor man skal reducere og gange igennem med 2a..


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. januar 2015 af mathon

ved konstant acceleration a = ao:

                            a=\frac{v(t)-v_o}{t}

                            \mathbf{\color{Red} 1)}\! \! :\; \; t=\frac{v(t)-v_o}{a}

                          s(t)=\frac{1}{2}at^2+v_ot+s_o                       som multipliceres med 2a

                          s(t)=\frac{1}{2}a\cdot \left (\frac{v(t)-v_o}{a} \right )^2+v_o\cdot \left (\frac{v(t)-v_o}{a} \right )-s_o

                          s(t)=\frac{(v(t)-v_o)^2+2v_o(v(t)-v_o)}{2a}+s_o          som multipliceres med 2a

    
                         2as(t)=(v(t)-v_o)^2+2v_o(v(t)-v_o)+2as_o

                         2as(t)=(v(t)-v_o)\left (v(t)-v_o+2v_o )+2as_o

                         2as(t)=(v(t)-v_o)\left (v(t)+v_o )+2as_o              

                         2as(t)=v(t)^2-{v_{o}}^{2}+2as_o 

                         v(t)^2-{v_{o}}^{2}=2as(t)-2as_o

                         v(t)^2-{v_{o}}^{2}=2a(s(t)-s_o)

               \mathbf{\color{Red} v(t)^2-{v_{o}}^{2}=2a\Delta s}

                    

                     

                        

                         

                     


Svar #9
10. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

ganger du også igennem i nævneren, bør det så ikke give 2a^2


Svar #10
10. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

forstår heller ikke hvordan det kan gå fra +s_0 til  -s_0


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. januar 2015 af Penalhuset (Slettet)

#3 + #8

mathon du ser rigtig god ud tl mattemattik. vil du ikke se mit indlæg https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1560057


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. januar 2015 af mathon

Ovenfor er vist den kinematiske udledning.
Noget lettere er den dynamiske udledning, hvor kraften må inddrages.

Kraften F's udførte arbejde på strækningen Δs er lig med ændringen i kinetisk energi:

               A=\left |\overrightarrow{F}\cdot \Delta \overrightarrow{s} \right |=F\cdot \Delta s\cdot \left | \cos(v) \right |=\Delta E_{kin}=\frac{1}{2}m\left ( v^2-{v_{0}}^{2}\right)

               A=F\cdot \Delta s\cdot \left | \cos(180^{\circ}) \right |=\frac{1}{2}m\left ( v^2-{v_{0}}^{2}\right)

                m\cdot a\cdot \Delta s=\frac{1}{2}m\left ( v^2-{v_{0}}^{2}\right)

                 2\cdot a\cdot \Delta s=v^2-{v_{0}}^{2}

                 v^2-{v_{0}}^{2}=2\cdot a\cdot (s-s_o)

    


Svar #14
11. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

tak for svarene, men jeg forstår ikke mange af trinene i svar nr. 8..


Svar #15
11. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

især det med reduktionen, hvis man kunne tage fra punkt 3. i opgaven, hvor man skal reducere højresiden, for ellers har jeg forstået alle trin...


Skriv et svar til: udledning af bremseformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.