Matematik

Hvorfor er det ikke bevist?

10. januar 2015 af Penalhuset (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle i matematikforummet.

Jeg forstår ikke, hvorfor der ikke er en regel for integration af en kvotient.

Vil nogle i matematikforummet ikke gå i gang med at arbejde på det, da jeg mangler reglen i min formelsamling.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2015 af LeonhardEuler

Der er ingen generel formel.


Svar #2
10. januar 2015 af Penalhuset (Slettet)

#1

Det er jeg udmærket godt klar over.

Vil du ikke finde frem til en generel formel. Eller så kan andersen11 eller mathon.

Jeg vil virkelig gerne have den i min formelsamling.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2015 af hesch (Slettet)

#0:  Hvad mener du med "kvotient" ?

dividend / divisor = kvotient

21 / 3 = 7


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2015 af Galo1s (Slettet)

Jeg tror, at #0 efterlyser en generel formel til at integrere et udtryk på formen f(x)/g(x). Det synes dog overflødigt, da man jo blot kan se på f(x)/g(x) som f(x)*(1/g(x)).


Svar #5
10. januar 2015 af Penalhuset (Slettet)

Eren (a/b) ikke en kvoteient ?

#4

Du er på rette vej. jeg ledder fefter det på formen f(x) / G(x) . Men jeg har ingen idé om hvodan det kan laves om.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. januar 2015 af hesch (Slettet)

#5:  Jeg kalder (a/b) for en brøk. Resultatet af divisionen er kvotienten.

Hvis f.eks. a og b er polynomier, og divisionen ligefrem går op, er en integration af kvotienten jo ligetil.

Men ellers er jeg tilbøjelig til at give #1 ret.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. januar 2015 af Dulugtergrimt (Slettet)

#0

Ikke for at virke spydig, men der er jo nok en grund til, at den ikke er i din formelsamling, og at den ikke "bare" er fundet frem til.


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. januar 2015 af SuneChr

# 0
Integration af en brøk, hvor brøkens tæller er lig med nævnerens differentialkvotient, gøres let v.h.a. substitution.


Svar #9
10. januar 2015 af Penalhuset (Slettet)

#7

Det ved jeg sgu da godt. et er jo ligesom derfor jeg spørge efter dn.

#8

sUNE hvordan gør jeg dt ?


Svar #10
10. januar 2015 af Penalhuset (Slettet)

#8

sune hvordan gør jeg det*


Brugbart svar (1)

Svar #11
10. januar 2015 af SuneChr

\int \frac{f'(x)}{f(x)}\textup{d}x=\ln \left | f(x) \right |+c
Hvor der er substitueret og substitueret tilbage igen.


Svar #12
10. januar 2015 af Penalhuset (Slettet)

#11

sune jeg forstår det overhovedet kke. kan det ikke gøres på en nemer maade. altså hvad i alverden er ln og hvad er c ??? og hvad betyder de der to streger ??

men jeg saetter pris på at du er saa god til mattemattik.


Svar #13
10. januar 2015 af Penalhuset (Slettet)

Hvorfer er der ikke nogen der svare mig!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. januar 2015 af Dulugtergrimt (Slettet)

My god. Du tror, at en ting der endnu ikke er udledt nogen generel formel for, bare lige sådan bliver udledt, fordi nu synes du, at det er en fed idé? Det er ret mærkværdigt du ikke kan forstå, at en generel formel ikke findes, men at integralet findes via andre, kendte formler.

Svar #15
10. januar 2015 af Penalhuset (Slettet)

#14

og du skriver at du ikke er spydig????

sun vile ikke forklare det for i #11 vil du det?? "men at integralet fines via andre kente formler" det vil jeg gerne se. hvis i gad at hjelpe... men i fornærmer mig helt sinsyggt.


Brugbart svar (0)

Svar #16
10. januar 2015 af Dulugtergrimt (Slettet)

Jo, jeg bliver spydig, når du tydeligvis ikke forstår det, der bliver skrevet. Ingen fornærmer dig, men du nægter konsekvent at forstå de ting, folk skriver. Derfor er der til sidst ingen, der gider svare dig.

Du får IKKE en generel formel der er let, til at klare det her.

Svar #17
10. januar 2015 af Penalhuset (Slettet)

nej jeg nægter ikke at forstå de ting folk skriver. overhovedet ikke. jeg ved godt at der ikke er en generel formel, men jeg tror at sune er på rette vej og så spørger jeg ham hvad de forskellelige ting er men han vil ikke svare. 

hvad mener du så med at integralet findes via andre kendte formeler ? er det det som sune er på vej til at skrive. jeg har ikke skrevet noget ondt overhovedet og jeg spørge stille og roligt efter det om der ikke kan bevises en regneregle for det.


Brugbart svar (1)

Svar #18
10. januar 2015 af Heptan

Hvorfor vil du så gerne have en regneregel for det? Det er svært at integrere - måske skal du lære om "ln" og "c" og "de der to streger", før du spekulerer på det.

"ln" er den naturlige logaritme, fx er ln(x) den naturlige logaritme til x.

"c" er en konstant.

"De der to streger" er numeriske tegn, der sørger for at det der står inden i stregerne ikke bliver negativt. Fx er |-2| = +2

Du kan læse om en masse grundlæggende matematik i din matematikbog eller i vores fomelsamling. Du bedes desuden overholde betingelserne for brug af forum, ved at tale pænt til andre.


Svar #19
10. januar 2015 af Penalhuset (Slettet)

#18

yderst brugbart svar fra kemikeren heptan.

jeg forstår godt nu at det er svært nu. desuden forstår jeg også sune svar meget bedre nu, det kan jeg takke heptan for. men okay: så der kan ikke komme et eksamenspørgsmål hvor jeg skal substiture (som sune siger man kan gøre) hvis ikke er det her jo ligemeget.

men hvorfor i alverden skal jeg læse betingelserne. taler jeg da ikke pænt til folk??? det er måske mere "dulugtergrimt", der forsøger at være spydig overfer mig.


Brugbart svar (1)

Svar #20
10. januar 2015 af Heptan

#19 Hvis du har matematik på A-niveau så kan der godt komme et spørgsmål hvor du skal substituere, og det er også brugbart at kunne. Men jeg synes det vil give mening at lære de basale ting først (alt efter hvor meget tid du har).

Du kan læse mere om integration ved substitution her i formelsamlingen.


Forrige 1 2 Næste

Der er 38 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.