Fysik

Vejen til Fysik C: Opgave 81 s. 102.

12. januar 2015 af Kurochan (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven lyder(ordret) sådan her:

"Søren lader sig falde ned fra 3 meter vippen.
a. Hvad er hans fart i km/t, når han rammer vandet?
b. Hvad bliver farten i km/t fra 10 meter vippen?"

Jeg har siddet i de sidste tre timer og prøvet at regne ud, hvordan det kan lade sig gøre. Svarene til de to opgaver er henholdsvis 28km/t og 50km/t. Men jeg kan ikke finde ud af, hvordan jeg dog skal få regnet det ud, da jeg under alle omstændigheder ender i en situation, hvor jeg skal regne med to ubekendte(hvilket vi ikke endnu har lært).


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at    s = (1/2)·g·t2   og   v = gt   . Find tiden t af den første ligning og indsæt i den anden ligning for hastigheden v .


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2015 af mathon

             2gh=v^2

a)

             v=\sqrt{2gh}=\sqrt{2\cdot \left ( 9,82\; \frac{m}{s}\cdot (3\; m) \right )}=7,68\; \frac{m}{s}=27,6\: \frac{km}{h}

b)

             v=\sqrt{2gh}=\sqrt{2\cdot \left ( 9,82\; \frac{m}{s}\cdot (10\; m) \right )}=14,01\; \frac{m}{s}=50,44\: \frac{km}{h}


Skriv et svar til: Vejen til Fysik C: Opgave 81 s. 102.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.