Matematik

Bestem ligning for tagenten til grafen f

12. januar 2015 af pashtoon123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!
Jeg har en funktion: f(x)=x^2-5x+4+2*ln(x)

Også skal jeg bestemme ligning for tagenten til grafen f i punktet å(3, f(3))

Any help?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Benyt tangentligningen

        y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

med x0 = 3 . Man skal beregne talværdierne f(3) og f '(3) og indsætte disse i tangentligningen.


Svar #2
12. januar 2015 af pashtoon123 (Slettet)

lyder y= 1,67x-4,8 rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Start med at angive de eksakte værdier for koefficienterne a og b i tangentens ligning. De tilnærmede værdier ser umiddelbart rigtige ud.


Svar #4
12. januar 2015 af pashtoon123 (Slettet)

I b'eren, skal jeg skitser grafen for f, og benyt differentialregning til at argumentere for grafens forløb
Er det bare monotoniforholdene?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, monotoniforholdene vil være en central del i den analyse.


Skriv et svar til: Bestem ligning for tagenten til grafen f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.