Matematik

finde koordinatsættet

13. januar 2015 af snilo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er gået i stå ved denne opgave (vedhæftet billede)

Jeg har prøvet mig lidt frem ved at beregne vektor AC og CB ud, hvorefter jeg har fundet tværvektoren vektorAC til, så vektor CB kan projiceres på tværvektor AC, så man derefter kan få længden af højden, men det er dog ikke det jeg skal. 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
13. januar 2015 af peter lind

Find ligningerne for linjen, der går gennem AC og linjen, der går gennem B og står vinkelret på AC. Deres skæringspunkt er det søgte punkt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Vektoren AH findes som projektionen af vektor AB på vektor AC. Koordinaterne til punktet H findes så af

        OH = OA + AH .


Svar #3
14. januar 2015 af snilo (Slettet)

Når AB projicceres på AC får jeg 0? Hvordan kan det passe? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Dit svar er forkert. Protektionen af en vektor på en vektor er en ny vektor. Vis dine mellemregninger.

Svar #5
14. januar 2015 af snilo (Slettet)

Jeg har vedhæftet mine mellemregninger her

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #6
14. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du har ikke udregnet koordinatsættet for vektoren AC korrekt.

        AC = OC - OA = [1;-3] - [-1;1] = ...


Svar #7
14. januar 2015 af snilo (Slettet)

så AC = 2,-4?

Men så bliver vektor AH's koordinater til 32,-80? kan dette passe?


Brugbart svar (1)

Svar #8
14. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er korrekt mht. AC, men ikke mht. AH.


Svar #9
14. januar 2015 af snilo (Slettet)

Kan du påpege fejlen?

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #10
14. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Du ganger vektoren AC = [2;-4] med brøken (16/20) som om vektoren også var en brøk.

Man ganger en vektor med en skalar ved at gange hver af vektorens koordinater med skalaren. Man har derfor

        ABAC = (ABAC)/|AC|2 · AC = (4/5)·[2;-4] = [8/5 ; -16/5]

Find nu punktet H's koordinatsæt.


Svar #11
14. januar 2015 af snilo (Slettet)

Jeg får det så til (0,6;-2,2)


Brugbart svar (1)

Svar #12
14. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: finde koordinatsættet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.