Fysik

hjælp til at finde ud af formålet med dette forsøg?.. haster..

14. januar 2015 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Nogle, der har et forslag til, hvad formålet med dette forsøg kunne være. Jeg kan simpelthen ikke komme i tanke om noget. På forhånd tusind tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2015 af SuneChr

Opgave 2)
Benyt, at 1 g kulhydrat bidrager med  en energimængde på 17 kJ 


Svar #2
14. januar 2015 af annahansen2 (Slettet)

Det var ikke opgaverne jeg havde spørgsmål til overhovedet.. Blot formålet med forsøget. Hvad er formålet med forsøget håndopvarmning af et glas vand. Det er det, jeg har svært ved at finde ud af. På forhånd tak 


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. januar 2015 af Heptan

#2

Se spørgsmålene. Formålet ser ud til at være, at beregne med hvilken effekt en hånd kan opvarme vand, og hvor mange kulhydrater det kræver for kroppen. Formålet kan med andre ord være, at vise at formlen er sand.


Svar #4
14. januar 2015 af annahansen2 (Slettet)

Mange tak :)


Svar #5
15. januar 2015 af annahansen2 (Slettet)

Jeg kunne faktisk også tænke mig hjælp til opgaverne nederst(1 og 2).. 

På forhånd tusind tak.


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

1) Effekten er den afgivne energi divideret med tiden det tog.

2) Benyt oplysningen i #1.


Svar #7
15. januar 2015 af annahansen2 (Slettet)

1) Start tiden: 21,6 - Slut tiden: 22,7 efter 5 minutter. 

Massen: 298 g vand. 

Hvis vi benytter formlen E= m*c*(T slut - T start): 0,298 kg* 4,18 kg * (22,7-21,6) = 1.370204 E. 

Er det rigtigt, eller er der noget jeg gør forkert.? På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Jeg ved ikke, hvad du mener med = 1.370204 E . Beregn den afgivne energi ved at indsætte i udtrykket. Benyt, at c = 4,18 kJ/(kg·K) .

Divider så den beregnede energi med tiden.


Svar #9
15. januar 2015 af annahansen2 (Slettet)

Jeg har indsat i formlen og jeg får 1.370204, men jeg ved ikke hvilken enhed dette skal opgives i. .. 

I formlen står der vi skal M* C * (T slut - T start). Der står ikke vi skal dividere tiden, eller er det mig, der tager fejl. 


Brugbart svar (1)

Svar #10
15. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Man dividerer med tiden for at finde effekten. Læs forklaringen i #6.

Sørg for at være omhyggelig med enhederne.


Svar #11
15. januar 2015 af annahansen2 (Slettet)

E= m*c*(T slut - T start): 0,298 kg* 4,18 kg / (22,7-21,6) Nu for jeg at effekten er 1.1324.. 

Jeg forstår ikke helt, hvad det er jeg gør forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#11

Nej, du skal ikke dividere med temperaturforskellen. Man skal dividere energien med tiden.


Svar #13
15. januar 2015 af annahansen2 (Slettet)

Jeg forstår det slet ikke. Det er energien, der skal regnes ud, så jeg forstår ikke hvordan jeg skal dividerer det med tiden. Mener du de 5 min hånden var nede i vandet, så 1,1324 skal divideres med 5 min? jeg forstår det ikke undskyld. 


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#13

Efter at du har beregnet energien, skal denne divideres med tiden for at finde effekten, hvormed denne energi blev afgivet. Tiden har du oplyst til 5 min. Beregn først energien med enheder og divider så med tiden.


Brugbart svar (1)

Svar #15
15. januar 2015 af Heptan

 #13

Prøv at beregne energien først, og når du har gjort det skal du dividere energien med tiden.

ENERGI

I formlen skal man kun gange noget sammen, ikke dividere. Vær omhyggelig og indsæt værdierne på symbolernes plads i formlen.

\Delta E =m \cdot c \cdot (t_2-t_1 )

Nu indsætter jeg m = 0,298 kg i formlen

\Delta E =0,298 \ \textup{{\color{Blue} kg}} \cdot c \cdot (t_2-t_1 )

Nu indsætter jeg t2 = 22,7 °C

\Delta E =0,298 \ \textup{{\color{Blue} kg}} \cdot c \cdot (22,7\ \textup{{\color{Blue} C}}^{\color{Blue} o}-t_1 )

Prøv at indsætte resten også. (Jeg har farvet enhederne med blåt)


Brugbart svar (1)

Svar #16
15. januar 2015 af Heptan

EFFEKT

P=\frac{\Delta E}{tid} =\frac{\Delta E}{5\ \textup{{\color{Blue} min}}}=\frac{\Delta E}{300\ \textup{{\color{Blue} sek}}}


Brugbart svar (0)

Svar #17
15. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#15

Det er lidt uheldigt at benytte symbolerne t (med eller uden indeks) for både temperatur og tid. Det bliver måske lidt lettere at overskue, hvis man vælger symboler T for temperatur og så beholder t for tiden.


Brugbart svar (1)

Svar #18
15. januar 2015 af Heptan

#17

Tak, vil helst ikke ændre formlen pga. forvirring, men jeg har skrevet tid istedet for, måske det går an?


Brugbart svar (0)

Svar #19
15. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#18

Jeg er godt klar over, at du forklarede begreberne præcist og at det er helt korrekt, som det er skrevet. Det var mere et råd til efterfølgende brug.


Svar #20
15. januar 2015 af annahansen2 (Slettet)

#15 Tusind tak for forklaringen. Det hjalp meget. Jeg 

E= m*c*(T slut - T start): 0,298 kg* 4,18 kg / (22,7-21,6) Det hele divideres med den samlede tid: 300 sek. 

Kan det passe. kan simpelthen ikke forstå, hvad jeg gør der er forkert.


Forrige 1 2 3 4 Næste

Der er 64 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.