Matematik

Reducer

25. januar 2015 af qwertyuiopåasdfghjklæøzxcvb - Niveau: 7. klasse

hej jeg går i 7.a og har glemt hvordan man reducere kan i hjælpe mig?

her er stykket 2(x+2)-x=5


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2015 af mathon

Det er ikke en reduktion.
Det er løsning af en ligning.

Gang ind i parentesen                                \small (2x+4)-x=5

Hæv parentesen                                         \small 2x+4-x=5

Reducer venstre side                                  \small x+4=5

Subtraher 4 på begge sider                        \small x+4-4=5-4

Reducer                                                      \small \small x=1                                

   

prøve:
                             venstre side:
                             \small 2\cdot (x+2)-x
                             \small 2\cdot (1+2)-1
                             \small 2\cdot 3-1
                             \small 6-1
                             \small 5         


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2015 af Akademisk (Slettet)

Gang 2 ind i parantesen (altså både x og 2). Hvad får du så?

Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.