Fysik
Varmekapacitet temperaturstigning
26. januar 2015 af
Ipakii (Slettet)
-
Niveau: Universitet/Videregående
Nogle der kan hjælpe mig med opgave 4? Det er den eneste jeg mangler skal afleveres i dag og kan virkelig ikke finde ud af opgave 4 :/
Glucose er en vigtig energikilde for levende organismer, der omsætter glucose til energi ved
reaktion med oxygen efter følgende reaktionsskema
C6H12O6(s) + 6 O2(g) 6 CO2(g) + 6 H2O(l)
Følgende tabelværdier kan benyttes: fGº(C6H12O6(s)) = -911 kJ/mol og fHº(C6H12O6(s)) = -1275
kJ/mol.
1) Beregn ved tabelopslag rGº og rHº for ovenstående reaktion ved 25 ºC.
2) Beregn rSº for reaktionen ved 25 ºC og kommentér fortegnet for rSº.
Et menneske vil typisk forbrænde omkring 150 g glucose ved at løbe 10.000 m .
3) Hvor meget energi bliver der udviklet ved forbrænding af denne mængde glucose?
Det kan antages, at 75% af denne energimængde omdannes til varme (de resterende 25% bruges til
bevægelse), og at kroppens varmekapacitet er 4 J/(K·g).
4) Hvor meget vil kroppens temperatur stige for en person, der vejer 75 kg, hvis der ikke
udveksles varme med omgivelserne?
Glucose er en vigtig energikilde for levende organismer, der omsætter glucose til energi ved
reaktion med oxygen efter følgende reaktionsskema
C6H12O6(s) + 6 O2(g) 6 CO2(g) + 6 H2O(l)
Følgende tabelværdier kan benyttes: fGº(C6H12O6(s)) = -911 kJ/mol og fHº(C6H12O6(s)) = -1275
kJ/mol.
1) Beregn ved tabelopslag rGº og rHº for ovenstående reaktion ved 25 ºC.
2) Beregn rSº for reaktionen ved 25 ºC og kommentér fortegnet for rSº.
Et menneske vil typisk forbrænde omkring 150 g glucose ved at løbe 10.000 m .
3) Hvor meget energi bliver der udviklet ved forbrænding af denne mængde glucose?
Det kan antages, at 75% af denne energimængde omdannes til varme (de resterende 25% bruges til
bevægelse), og at kroppens varmekapacitet er 4 J/(K·g).
4) Hvor meget vil kroppens temperatur stige for en person, der vejer 75 kg, hvis der ikke
udveksles varme med omgivelserne?
Svar #1
26. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)
Skriv et svar til: Varmekapacitet temperaturstigning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
