Matematik

Konstruering af trekant.

26. januar 2015 af Bubblegum17 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. 

En opgave lyder: De fem trekantstilfælde. Denne opgave indeholder et eksempel på hvert af de tilfælde, man kan komme ud for, når man skal konsturere en trekant ud fra sider og vinkler. I hvert tilfælde skal man konstruere trekanten ud fra tre givne stykker. 

Et eks. er a. 

Alle sider er oplyst. a= 9,4 cm. b=5,1 cm. c= 11,9 cm. 

Hvad betyder at man skal konstruere? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2015 af mathon

Konstruer:

                     Lav en tegning med de nøjagtige mål.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2015 af mathon

Når du har udført konstruktionen,
skal vinklerne være:

                                        \small \begin{array} {|c|c|c|} A&B&C\\ \hline 49,23^{\circ}&24,26^{\circ}&106,51^{\circ} \end{array}


Svar #3
26. januar 2015 af Bubblegum17 (Slettet)

Tusind tak. :) 


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. januar 2015 af Soeffi

#0

... Alle sider er oplyst. a= 9,4 cm. b=5,1 cm. c= 11,9 cm. 

Hvad betyder at man skal konstruere? 

Du skal nok konstruere ved hjælp af passer og lineal. Tegn en linje med linealen og marker den ene længde med to punkter. Disse punkter er to af hjørnerne i trekanten. Med det ene punkt som centrum tegnes en cirkel med den anden sides længde som radius og med det andet punkt som centrum  en cirkel med den tredie sides længde som radius. Skæringspunkterne markerer de to mulige positioner for det tredje hjørne. Man vælger det ene.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2015 af hesch (Slettet)

#4:  Der blev jeg godt nok nysgerrig, og måtte ind at kigge din alder.

Jeg tænkte det nok:  Du har gået i skole før lommeregnere, med deres forbandede trigonometriske solve-funktionalitet, dukkede op. Det er rart at se, at nogen stadig kan huske disse gode gamle dyder, som at kunne konstruere.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. januar 2015 af PeterValberg

#5 Enig :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Konstruering af trekant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.