Matematik

Bevis uafhængighed

30. januar 2015 af NTNTNTNT (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg har problemer med nedenstående opgave. Jeg synes egentlig, at jeg har ok styr, hvad det vil sige, at to hændelser er uafhængige, og jeg ved at følgende sammenhæng gælder: P(A\cap B)=P(A)*P(B). Men jeg har alligevel svært ved at løse nedenstående opgave.

Betragt udfaldsrummet U={1, 2, 3, 4} med sandsynlighedsfordelingen P(1)=P(2)=P(3)=P(4)=1/4

Betragt endvidere hændelserne A={1, 2}, B={1, 3}, C={1, 4}

a) Bevis, at A og B er uafhængige.

b) Bevis, at A og C er uafhængige.

c) Er B og C uafhængige?

Håber nogen vil hjælpe.

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. januar 2015 af peter lind

Du har at P(A) = P(B) = P(C) = ½

og at fællesmængden for to af hændelserne i alle tilfælde er {1}


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. januar 2015 af Stats

Undersøg tilfældet: P(A|B) = P(A) og anvend venn diagrammer

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
30. januar 2015 af NTNTNTNT (Slettet)

#2 og #3, ja selvfølgelig, ved ikke lige, hvad jeg tænke på. Jeg takker :)


Skriv et svar til: Bevis uafhængighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.