Matematik

Redegør for, hvordan man bestemmer konstanten a, når man kender den procentvise stigning.

30. januar 2015 af ninjaman1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Titlen siger lidt sig selv. Den sidste opgave jeg mangler i min opgave. 

På forhånd tak!

PS har søgt rundt på Google og synes ikke jeg kan finde noget brugbart.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Er der tale om en potensfunktion eller en eksponentialfunktion? Hvad er det, man kender den procentvise stigning af? Prøv at formulere hele spørgsmålet i den korrekte sammenhæng.


Svar #2
30. januar 2015 af ninjaman1 (Slettet)

Der er tale om en eksponentialfunktion/eksponentiel udvikling.


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Med en eksponentiel model   f(x) = b · ax ved man så, at en fast ændring Δx i x giver anledning til en bestemt relativ ændring ry i y :

       f(x+Δx) / f(x) = aΔx = 1 + ry

        ry = aΔx - 1

eller

        a = (1 + ry)1/Δx .


Svar #4
30. januar 2015 af ninjaman1 (Slettet)

Må jeg lige spørge hvorfor du har sat en trekant ind?


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er forklaret i #3 at Δx er en fast ændring i x. Det er her ikke en trekant, men det græske bogstav Δ (delta), der ofte benyttes til at beskrive ændringer i størrelser.


Svar #6
30. januar 2015 af ninjaman1 (Slettet)

Tak for hjælpen og så endda på en fredag aften! God stil :)


Skriv et svar til: Redegør for, hvordan man bestemmer konstanten a, når man kender den procentvise stigning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.