Matematik

nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

04. februar 2015 af line12312 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I årene efter koloniseringen af planeten Terminus vokser indbyggertallet med
9% pr. år. Det oplyses, at der oprindelig ankom 100000 kolonister til Terminus.
a. Indfør passende variable, og opskriv en forskrift, der beskriver indbyggertallet
på Terminus (i mio.) som funktion af tiden.
b. Bestem hvor mange indbyggere, der er på Terminus efter 10 år.
På den nærtliggende planet Kalgan opfylder indbyggertallet, at
N(t) = 6500 · 0, 94t
hvor t er tiden målt i år, og N(t) er indbyggertallet målt i mio. indbyggere.
c. Hvor mange år går der, før indbyggertallet på Terminus er større end
indbyggertallet på Kalgan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

a. f(t) = 0,1 · (1+0,09)t , t antal år efter start.

b. Beregn f(10)

c) Løs ligningen f(t) = N(t) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

N(t) skal velsagtens være

        N(t) = 6500 · 0,94t .


Skriv et svar til: nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.