Matematik

nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

04. februar 2015 af line12312 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave 2:
Trekanterne ABC og A0B0C
0
er ensvinklede, hvor ∠A = ∠A0
, ∠B = ∠B0 og
∠C = ∠C
0
. Det oplyses, at a = 4, b = 6, a
0 = 9 og at c
0 = 12.
a. Bestem de ukendte sider i trekanterne.

Opgave 3:
I en retvinklet trekant, ABC, hvor C er den rette vinkel, er a = 10 og b = 24.
a. Bestem længden af siden c.
b. Bestem trekantens areal og bestem højden på c, hc.
I en anden retvinklet trekant har hypotenusen længden 17 og den ene katete
har længden 14.
c. Bestem længden af den sidste katete.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Opg 2. Benyt, at forholdet mellem ensliggende sider er konstant. bestem dette forhold ud fra det givne sæt af ensliggende sider.

Opg 3.
a. Benyt Pythagoras.
b. Benyt, at i en retvinklet trekant med kateterne a og b, og hypotenusen c og højden hc er arealet

        T = (1/2)·a·b = (1/2)·c·hc .

c. Benyt igen Pythagoras.


Svar #2
05. februar 2015 af line12312 (Slettet)

hvordan regner man pythgoras? :)

vil du skrive en formel ned?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2015 af ntrbd (Slettet)

Den pythagoriæske læresætning: a2 + b2 = c2

Kvadratroden af c2 = c


Skriv et svar til: nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.