Fysik

densitet

05. februar 2015 af mmmooo34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

1 kg vand blandes med 2 kg glycerol

beregn blandingens densitet


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2015 af mathon

Når der ses bort fra evt. volumenændring ved sammenblanding:

 1 kg vand fylder 1 L
 2 kg glycerol fylder (2 kg) / (1,26 kg/L) = 1,5873 L

blandingsdensitet:
                                \varrho _{blanding}=\frac{3\; kg}{2,5873\; L}\approx 1{,}16\; \frac{kg}{L}=1{,}16\; \frac{g}{cm^3}


Svar #2
05. februar 2015 af mmmooo34 (Slettet)

en isklump på 3 kg og temperaturen - 18 celcius opvarmes i en gryde på en kogeplade til vand ved temperaturen 85 celcius. kogepladen og gryde har en nyttevirkning 0,7. kogepladens effekt er 1800 watt.

hvor lang tid tager opvarmningen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Beregn først den energimængden der skal til for at opvarme isen fra -18C til 0C, for at smelte isen ved 0C, og derefter for at opvarme den fremkomne mængde vand fra 0C til 85C. Korriger for nyttevirkningen for at bestemme den mængde energi, som kogepladen skal levere. Divider denne energi med effekten.


Svar #4
05. februar 2015 af mmmooo34 (Slettet)

en badebold med diameteren 50 cm holdes under havvand. (badebold med luft vejer 0,2 kg)

hvor mange kg skal man trykke med for at holde bolden under vandet?

sidste spørgsmål 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Beregn forskellen mellem opdriften og tyngdekraften på badebolden under vand.

En ny opgave, der ikke har noget med den foregående diskussion at gøre, bør startes i en helt ny opgavetråd.


Skriv et svar til: densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.