Matematik

Vektorer i rummet

11. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogle, der kan hjælpe mig med opgave b og c?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2015 af mathon


Svar #2
11. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Nå okay, jeg prøver lige :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2015 af mathon

Èn normalvektor til planen \alpha
er:
                                  \overrightarrow{n_1}=\overrightarrow{OD}\times \overrightarrow{OE} .


En mere bekvem normalvektor
er
                                   \overrightarrow{n}=\frac{1}{3}\cdot \overrightarrow{OD}\times \overrightarrow{OE}=\begin{pmatrix} 8\\-1 \\ -10 \end{pmatrix}

Med O som fixpunkt og P(x,y,z) som et vilkårligt punkt i \alpha
opfylder \alpha's
punkter:
                                   \overrightarrow{n}\cdot \overrightarrow{OP}=0

                                    \begin{pmatrix} 8\\-1 \\ -10\end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x\\y \\z \end{pmatrix}=0

                                     \alpha \! \! :\; \; 8x-y-10z=0


Svar #4
11. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Men hvad gør jeg i b og c  ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2015 af mathon

b)
      Afstanden fra F(-1,5,4) til planen α

                  dist(\alpha,F(-1,5,4))=\frac{\left | 8\cdot (-1)-5-10\cdot 4 \right |}{\sqrt{165}}=\frac{53}{\sqrt{165}}=\frac{53\cdot \sqrt{165}}{165}


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. februar 2015 af Soeffi


Skriv et svar til: Vektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.